Algemene info

Nuttige informatie:

• Paspoort / ID Kaart: U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Dezemoet nog wel 3 maanden naar de reis nog geldig zijn. Er is geenvisum nodig mits U niet langer dan 3 maanden blijft.
• Gezondheid: Er zijn geen vaccinaties nodig. Maar voor recente gegevens adviseren wij U huisarts of plaatselijke GGD te raadplegen.
• Betaalmiddelen: U kunt in Griekenland met de Euro betalen. In de grotere plaatsen zijn,(bijna altijd) pinautomaten te vinden, of zijn er altijd wel Banken en of een postkantoor.
• Credit Cards: De credit card wordt steeds meer geaccepteerd, maar de mogelijkheden zijn beperkt.(afhankelijk van de locatie). Traveller cheques worden betrokken instanties erkend.

• Locale tijd: Het is in Griekenland 1 uur later dan in Nederland.

• Kraanwater: Het kraanwater is op sommige eilanden, plaatsen te drinken. Maar men adviseert om flessen water te kopen, maar de laatste jaren is het drinkwater een stuk beter geworden.
• Taal: Men spreekt over het algemeen Engels, Duits. Alleen de wat oudere Grieken spreken alleen Grieks, maar met wat handen en voeten werk komt men een héél eind. Men vindt het erg leuk als je wat Griekse woordenleert. De Grieken zijn ook erg gek op kleine kinderen. (Kijkniet raar op als een ouder iemand een klein kind een aai over de bol geeft, of bijv. onze zoon een grote schelp in zijn handenduwt.)

• Elektriciteit: In heel Griekenland is de stroomspanning net als in Nederland 220 Volt.

• Eten en Drinken: Het eten is in Griekenland nooit heet: Dit is een Grieksgebruik dat stamt uit vroegere tijden toen hadden de mensen nog geen eigen oven, maar een gemeenschappelijke dorps oven. En je raad het al onderweg naar huis koelde dit al snel af. Dus kwamhet altijd lauw op tafel. Je kan in Griekenland natuurlijkGrieks eten (aan te bevelen) maar ook pizza´s, spaghetti, frites( tegenwoordig ook met mayo) etc. etc. Je kan in Griekenland heerlijk wijn drinken,probeer eens een Retsina ( deze wijn heeft een lichte hars smaak) en als dessert wijn een Samos likeur. Enals men van iets sterkers houdt dan is er een Ouzo – Raki of een Metaxa.

• Inwoners: Griekenland telt slechts 14.000.000 inwoners. Meer dan de helft woont in het buitenland. Voornamelijk in Afrika – Australië – Amerika. Het grootste deel woont in Athene, de andere steden, en de rest is verdeeld over de eilanden.
• Nederlandse Ambassade:

De Nederlandse Ambassadeur is: Mr. J.A.F.M. Förster
Het adres van de Nederlandse Ambassade in Griekenland is:

Leoforos.Vasileos. Konstantinou 5-7
10674 Athene
Phone: + 30 210 7254900
Fax: + 30 210 7254907
Emergency phone:
(after office hours)+30 94 64 60 600
Email: ath@minbuza.nl
Website: www.mfa.nl/ath
De opening tijden van de Nederlandse Ambassade zijn:

Kantooruren Ambassade ma t/m do 08:00 – 15:45 uur
Vr. 08:00 – 15:30 uur
Bezoekuren Ambassade ma t/m vr. 09:00 – 12:00 uur (consulaat)

Mobiele telefoon ambtenaar van dienst buiten kantooruren
(alleen in noodgevallen) +30 94 64 60 600

De Ambassade is gesloten op Zaterdag, Zondag en op feestdagen.